Suvikõrvitsat on palju sorte - pikad ja saledad tumerohelise või kollase koorega, heleda koorega suured, millel tuleb säsi ja seemned välja võtta ning taldrikukujuline pattison, mis näeb välja nagu UFO.
Kõik nad on neutraalse maitsega ja sobivad paljudesse erinevatesse toitudesse, nagu kõikvõimalikud vormid, ahjuköögiviljad, pirukad, vokid ja ühepajatoidud. Suvikõrvitsat või riivida koogi, leiva ja sepikutainasse. Suvikõrvits annab mahtu, kuid sisaldab väga vähe kaloreid.
Väikesed on parimad
Kõik suvikõrvitsasordid on maitsvamad alla poolekilosena. Piklikud sordid on parimad umbes 20 sentimeetri pikkustena või isegi alla selle.
Õhukese koorega suvikõrvitsatel on kooremaitseline sisu, mõnedel sortidel on tunda pähkli maitset. Suurte suvikõrvitsate kohev seemnetaga sisu tuleks eemaldada.
Kõik suvikõrvitsad on maheda maitsega, kuid viljaliha võib olla pehme või tihe, olenevalt sordist.
Taldrikukujulist, laineliste servadega sorti kutsutakse patissoniks. Patissonid on kõige maitsvamad, kui nende läbimõõt on alla 10 sentimeetri.
Nüüd, kui suvikõrvitsaid on rohkelt ja nad on odavad, peaks neid võimalikult palju erinevates toitudes kasutama ja ka hoidistama.