8 portsjonit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 sl õli
1 l kanapuljongit
500 g bataati
5 dl kõrvitsapüreed
2 haput õuna
valget pipart
soola
2 dl kohvikoort
Peale
röstitud kõrvitsaseemneid, tšillihelbeid
Koori ja haki sibulad ja küüslauguküüned. Koori ja tükelda bataadid ja õunad. Kuumuta sibulat ja küüslauku poti põhjas õlis. Lisa puljong, bataaditükid, õunad, kõrvitsapüree ja maitseained.
Keeda umbes 20 minutit ja töötle saumikseriga ühtlaseks püreeks. Lisa koor ja sega veel pisut. Vajadusel lisa soola või pipart. Peale võib puistata röstitud kõrvitsaseemneid.
Sügisel võib teha valmis kõrvitsapüree sügavkülma panekuks. Liitri püree jaoks on vaja 1 kg kõrvitsat ja 1 dl vett. Keeda madalal kuumusel pool tundi ja püreeri saumikseriga. Seda saab kasutada küpsetistes ja suppides.