Särtsakas punane supp

Kodutohter
01.03.2024
Shutterstock

Sellesse kiiresti valmivasse suppi võib panna erinevaid köögivilju.

4 portsjonit

 

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

2 porgandit

2-3 sellerivart

1-2 sl oliiviõli

2 purki (à 400 g) purustatud tomateid

6 dl vett

1 tl kuivatatud tüümiani

2 sl tomatipastat

2 tl suhkrut

1 tl soola

½ tl tšillihelbeid

6-8 lehtkapsa lehte

2 dl makarone

pisut jahvatatud musta pipart

riivjuustu

 

Koori ja lõika sibul, porgand, küüslauguküüned ja sellerivarred väikesteks tükkideks. Kuumuta köögivilju poti põhjas õlis umbes 5 minutit.

Kalla potti purustatud tomatikonservid, loputa purgid veega ja vala potti. Lisa vesi, tüümianioksad, tomatipasta ja maitseained. Keeda suppi madalal kuumusel umbes 15 minutit.

Loputa lehtkapsa lehed, lõika välja jämedad rootsud ja haki või rebi peeneks. Lisa kapsalehed ja makaronid potti ja keeda, kuni makaronid on parajalt pehmed.

Paku koos riivjuustuga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid