3 dl nisujahu
75 g pehmet võid
0,5 tl soola
1 munakollane
1 sl külma vett
Täidis
1 sibul
4 küüslauguküünt
280 g peekonit
300 g hapukapsast
võid praadimiseks
2 dl koort
2 sl tüümiani
1 tl mett
0,5 tl jahvatatud musta pipart
0,25 tl soola
120 g hapukoort
3 muna
75 g tugevamaitselist riivjuustu
võid vormi määrimiseks
Haki jahu, või ja sool purutaoliseks seguks. Lisa munakollane ja vesi. Sega kiiresti tainaks ja mähi kilesse. Pane 15 minutiks külmkappi.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vahepeal valmista täidis. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Haki peekon. Kuumuta pannil või ning prae sibulaid ja peekonit 5 minutit. Nõruta ja tükelda hapukapsas noaga, lisa pannile. Lisa koor, tüümian, mesi ja maitseained ning jäta kaane alla hauduma umbes 20 minutiks.
Määri pirukavorm võiga. Suru tainas jahuse kätega vormi põhja ja külgedele. Tõsta peale raskuseks küpsetuspaber ja kuivatatud herned. Eelküpseta põhja ahjus 15 minutit. Eemalda küpsetuspaber ja raskused. Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini.
Sega hapukoor ja munad omavahel, lisa veidi jahtunud peekoni-hapukapsa segule. Määri täidis põhjale. Puista peale riivjuust. Küpseta pirukat umbes 30 minutit.