Valge õuna-peekonipitsa

Kodutohter
02.10.2023
Shutterstock

Sügisel võib õuna kasutada peaaegu kõikides toitudes.

2 pitsat

 

Põhi

3,5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

1,5 dl vett

2 sl võid

Peale

2 sibulat

1 sl võid

1 sl valget palsamiäädikat

1 sl mett

4 peekoniviilu

200 g hapukoort

2 õuna

musta pipart

hakitud peterselli või rosmariini

 

Sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Mõõda sisse toasoe vesi ja sulatatud või. Vormi tainas palliks. Jäta pall veerand tunniks toatemperatuurile seisma. Jaga tainas kaheks ja rulli õhukesed põhjad. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Lõika peekon tükkideks ja prae pannil krõbedaks. Koori ja viiluta sibulad. Lisa pannile võid ja kuumuta sibulaid peekonirasvas ja võis, lisa mesi ja palsamiäädikas.

Eemalda õuntelt südamed ja lõika õunad sektoriteks.

Määri pitsapõhjadele hapukoort, laota peale sibulad, õuna- ja peekonitükid. Jahvata peale musta pipart.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Raputa peale hakitud peterselli või rosmariini.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid