Gluteenita porgandi-näkileib

Kodutohter
13.11.2024
Shutterstock

Näkileiba on hea säilitada kaanega karbis, siis ei lähe need pehmeks.

1 suur (u 150 g) porgand

1 dl mandleid

1 dl peekanipähkleid

1 dl linaseemneid

2 muna

2 spl vett

1½ tl kõrvitsaseemneõli

1 tl soola

 

Koori ja riivi porgand peene riiviga. Jahvata mandlid, pähklid ja linaseemned jahuks.

Sega kõik taignaks. Lase pool tundi seista.

Levita tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes poole sentimeetri paksuseks kihiks. Küpseta 175kraadises ahjus kõigepealt 10 minutit.

Võta plaat ahjus ja lõika väikesed neljakandilised tükid. Küpseta veel 20 minutit. Tõsta jahtuma ja lase näkileibadel öö läbi toatemperatuuril kuivada. Ära kata neid rätikuga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid