Soome toitumisteadlased iseloomustavad hernesuppi kui ideaalset toitu, sest põhiosa supist moodustavad kodumaised kaunviljad ja liha on ainult maitsestamiseks.
Soome uutes toitumissoovitustes vähendatakse punase liha maksimumkogust 350 grammini nädalas ning ka ülejäänud lihatooteid on võimalikult vähe.
Päevas on soovitatav süüa 500-800 grammi köögivilju, juurikaid, puuvilju ja marju.
Kuid täiuslikkusest on raske ühegi roaga seoses rääkida, sest tegelikult peab toituma mitmekülgselt.
Ilmselt pole ühtegi toiduainet, mis kataks ideaalselt meie toitumisvajadused. Võib-olla ehk toekas salat, milles on ka mõni pähklitest süsivesikute ja rasvade allikas või mõni muu pehme rasvaallikas, kust saab ka asendamatuid rasvhappeid.
Uued toitumissoovitused rõhutavad varasemast enam kaunvilju. Hernesupp on ka hea valgu- ja eriti kiudainete allikas, kuid ainult hernesupist ei saa siiski kõiki vajalikke toitaineid.
Põlata ei maksa ka purgihernesuppi, mis on näiteks hea kiire toidukord lastega perele. Suurepärane on ka suvine värsketest rohelistest hernestest valmistatud püreesupp.