Tomati-pestopirukas

Kodutohter
06.06.2025
Shutterstock

Maitsev, lihtne ja kiire pirukas.

u 10 tükki
 

500 g pärmi-lehttainast

1 dl basiilikupestot

250 g tomateid

200 g kirsstomateid

150-200 g mozzarellat

soola, musta pipart

1 sl oliiviõli

rukolat, basiilikut

muna määrimiseks

Sulata külmutatud tainas ja rulli jahu appi võttes küpsetuspaberil umbes 58x27 cm suuruseks plaadiks. Tõsta plaat küpsetuspaberi abil ahjuplaadile.

Lõika noaga ettevaatlikult ühe sentimeetri kauguselt servast raam, kuid ära tainast täiesti läbi lõika. Määri serv munaga. Määri pesto pirukapõhjale. Viiluta suured tomatid ja poolita kirsstomatid. Laota tomatid pestole, riputa peale pisut soola, musta pipart ja tilguta oliiviõli.

Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus 20 minutit.

Nõruta mozzarella ja rebi tükkideks ning jaota soojale pirukale. Puista peale rukolat ja basiilikulehti.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid