12 portsjonit
150 g külma võid
4 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl hapukoort
1 dl riivjuustu
Täidis
½ dl riisi
400 g hakkliha (lamba)
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 tl soola
½ tl jahvatatud valget pipart
200 g puravikke või šampinjone
1 dl hapukoort
Määrimiseks
1 muna
Mõõda kõik taina ained köögikombaini, tükelda juurde või ja sega tainakonksuga, kuni tekib pall. Mähi tainapall toidukilesse ja pane külmkappi.
Kalla riis kuuma, soolaga maitsestatud vette ja keeda 15 minutit. Vala sõelale ja jäta jahtuma.
Haki sibul ja küüslauguküüned, viiluta seened. Kuumuta hakkliha pannil, lisa seened, sibul ja küüslauk ning prae, kuni sibul on klaasjas ja hakkliha küps. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega kokku hakklihasegu, riis ja hapukoor ja kalla ahjuvormi.
Rulli tainast pirukale kaas. Määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Serveeri koos värske salatiga.