Hakkliha-seenepirukas

Kodutohter
25.10.2023
Shutterstock

Sellesse pirukasse sobib hästi lambahakkliha.

12 portsjonit

 

150 g külma võid

4 dl täisteranisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

3 sl hapukoort

1 dl riivjuustu

Täidis

½ dl riisi

400 g hakkliha (lamba)

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 tl soola

½ tl jahvatatud valget pipart

200 g puravikke või šampinjone

1 dl hapukoort

Määrimiseks

1 muna

 

Mõõda kõik taina ained köögikombaini, tükelda juurde või ja sega tainakonksuga, kuni tekib pall. Mähi tainapall toidukilesse ja pane külmkappi.

Kalla riis kuuma, soolaga maitsestatud vette ja keeda 15 minutit. Vala sõelale ja jäta jahtuma.

Haki sibul ja küüslauguküüned, viiluta seened. Kuumuta hakkliha pannil, lisa seened, sibul ja küüslauk ning prae, kuni sibul on klaasjas ja hakkliha küps. Maitsesta soola ja pipraga.

Sega kokku hakklihasegu, riis ja hapukoor ja kalla ahjuvormi.

Rulli tainast pirukale kaas. Määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Serveeri koos värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid