Kuumsuitsulõhega supp on väga maitsev ja ka soodne, kui kasutada lõhejääke.
4 portsjonit
200 g kuumsuitsulõhe tükke
8 dl kalapuljongit
1 suur porgand
2 kartulit
pool porrut
ühe sidruni mahl
50 g toorjuustu
hakitud tilli
soola, musta pipart
Kaunistus
Selge see, et külmutatud kala pole nii maitsev kui värske, kuid see on odav, kättesaadav ja kiire ning hästi maitsestauna ei teegi vahet, kumbast kalast roog on tehtud.
4 portsjonit
400 g külmutatud valget kala (saida, heik)
1 sidruni mahl
1 tl mett võ
Kala niigi kõrge hind on kerkinud lakke, ent kõhule ja kogu organismile on see mereelanik kasulik sellegipoolest. Siiski on lootus, et kala hind läheb peagi rahakotisõbralikumaks.
Supikogust supi tegemine võtab küll natuke rohkem aega, kuid on selle eest palju odavam.
6 portsjonit
500-700 g lõhe supikomplekti
2 porgandit
tükk sellerit
2 pastinaaki
5-6 kartulit
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
2 sl õli
1 tl kuivatatud tüümiani
paar mu
Kuigi kõige parem on muidugi värske kala, saab ka külmutatud kalast väga maitsva roa.
4 portsjonit
400 g külmutatud kalafileed (heik, saida)
¼ tl soola
¼ tl purustatud roseepipart
2 dl kohvikoort
2 dl hapukoort
4 sl magusat tšillikastet (sweet chilli)
Krevettide, õrnsoolalõhe ja siiakalaga võileivatorti võid viimistleda keedetud sparglivartega. Kui sparglit käepärast ei ole, saad tordi külgi kaunistada ka tugevama lehtsalati, näiteks ‘Frillice’ lehtedega võo kurgiga.