6 portsjonit
2 porgandit
tükk sellerit
2 pastinaaki
5 kartulit
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
2 sl õli
1 tl kuivatatud tüümiani
paar musta pipra ja vürtspipra tera
1 loorberileht
1½ l kalapuljongit
2 dl purustatud tomateid
250 g lõhefileed
250 g valget kala
soolakurki
viilutatud oliive
Peale
hapukoort
hakitud peterselli
Koori ja viiluta ning tükelda aedviljad. Kuumuta aedvilju, välja arvatud kartul, poti põhjas kuumas õlis. Lisa maitseained, purustatud tomatid ja kalapuljong. Hauta nõrgal kuumusel 10 minutit ja lisa siis kartulid. Keeda, kuni aedvili on pehme.
Lõika kalafileed kuubikuteks ja lisa supile. Keeda paar-kolm minutit.
Lisa valmis supile hakitud soolakurk ja oliiviviilud. Pane kaas peale, tõsta pott tulelt ja lase supil natuke aega tõmmata. Tõsta supp taldrikutesse ja pane peale hapukoort ning hakitud peterselli.