Päeva retsept: kalaseljanka

17.01.2021
Shutterstock

Hea kalapuljongi saab kalajääkidest: luud, uimed ja pead. Aeglaselt koos maitseainetega keetes tuleb superpuljong.

6 portsjonit

 

2 porgandit

tükk sellerit

2 pastinaaki

5 kartulit

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

2 sl õli

1 tl kuivatatud tüümiani

paar musta pipra ja vürtspipra tera

1 loorberileht

1½ l kalapuljongit

2 dl purustatud tomateid

250 g lõhefileed

250 g valget kala

soolakurki

viilutatud oliive

 

Peale

hapukoort

hakitud peterselli

 

Koori ja viiluta ning tükelda aedviljad. Kuumuta aedvilju, välja arvatud kartul, poti põhjas kuumas õlis. Lisa maitseained, purustatud tomatid ja kalapuljong. Hauta nõrgal kuumusel 10 minutit ja lisa siis kartulid. Keeda, kuni aedvili on pehme.

Lõika kalafileed kuubikuteks ja lisa supile. Keeda paar-kolm minutit.

Lisa valmis supile hakitud soolakurk ja oliiviviilud. Pane kaas peale, tõsta pott tulelt ja lase supil natuke aega tõmmata. Tõsta supp taldrikutesse ja pane peale hapukoort ning hakitud peterselli.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid