6 portsjonit
500-700 g lõhe supikomplekti
2 porgandit
tükk sellerit
2 pastinaaki
5-6 kartulit
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
2 sl õli
1 tl kuivatatud tüümiani
paar musta pipra ja vürtspipra tera
1 loorberileht
2 dl purustatud tomateid
soola
0,.5 tl suhkrut
hapukoort
Pane lõhe luud ja pead külma veega keema. Koori pealt vaht. Lisa loorberileht, sool, pipraterad. Keeda madalal kuumusel 15-20 minutit. Tõsta kalatükid leemest vahukulbiga välja ja kurna puljong läbi tiheda sõela.
Koori ja viiluta ning tükelda aedviljad. Kuumuta aedvilju, välja arvatud kartul, poti põhjas kuumas õlis. Lisa maitseained ja purustatud tomatid. Kalla potti kalapuljong. Keeda nõrgal kuumusel 10 minutit ja lisa siis kartulid. Keeda, kuni aedvili on pehme.
Kui kalatükid on pisut jahtunud, eralda luudest ja peadest kalatükid ja lisa puljongile.
Keeda veel paar-kolm minutit.
Pane kaas peale, tõsta pott tulelt ja lase supil vaikselt natuke aega tõmmata. Tõsta supp taldrikutesse ja pane peale hapukoort.