Kalasupp supikogust

Kodutohter
07.03.2023
Shutterstock

Supikogust supi tegemine võtab küll natuke rohkem aega, kuid on selle eest palju odavam.

6 portsjonit

 

500-700 g lõhe supikomplekti

2 porgandit

tükk sellerit

2 pastinaaki

5-6 kartulit

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

2 sl õli

1 tl kuivatatud tüümiani

paar musta pipra ja vürtspipra tera

1 loorberileht

2 dl purustatud tomateid

soola

0,.5 tl suhkrut

hapukoort

 

Pane lõhe luud ja pead külma veega keema. Koori pealt vaht. Lisa loorberileht, sool, pipraterad. Keeda madalal kuumusel 15-20 minutit. Tõsta kalatükid leemest vahukulbiga välja ja kurna puljong läbi tiheda sõela.

Koori ja viiluta ning tükelda aedviljad. Kuumuta aedvilju, välja arvatud kartul, poti põhjas kuumas õlis. Lisa maitseained ja purustatud tomatid. Kalla potti kalapuljong. Keeda nõrgal kuumusel 10 minutit ja lisa siis kartulid. Keeda, kuni aedvili on pehme.

Kui kalatükid on pisut jahtunud, eralda luudest ja peadest kalatükid ja lisa puljongile.

Keeda veel paar-kolm minutit.

Pane kaas peale, tõsta pott tulelt ja lase supil vaikselt natuke aega tõmmata. Tõsta supp taldrikutesse ja pane peale hapukoort.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid