4 portsjonit
600-700 g väikeseid varajasi kartuleid
1 brokoli
1 kimp rediseid
4 paksu viilu juuretisega küpsetatud saia
paar peotäit kirsstomateid
200 g fetajuustu
Maitseõli
2 küüslauguküünt
3 tüümianioksa
2 sl õli
0,5 tl soola
Kaste
1 šalottsibul
0,5 dl oliiviõli
1 sl õunaäädikat
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
musta pipart
Valmista kõigepealt maitseõli. Koori ja haki küüslauk. Sega tüümianilehed, õli ja sool küüslauguga.
Pese ja poolita kartulid. Kui kartulid on suured, lõika need mitmeks tükiks. Laota kartulid küpsetusplaadile ja vala peale veidi maitseõli. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Samal ajal valmista ette teised köögiviljad.
Lõika brokoli õisikuteks ja viiluta jalg. Pese redised. Rebi sai suupärasteks tükkideks. Lao brokoli, redis ja saiaviilud ja kirsstomatid küpsetusplaadile kartulite kõrvale.
Maitsesta ülejäänud köögiviljad ja saiaviilud küüslaugu-tüümianiõliga. Lisa fetajuust tervelt küpsetusplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Valmista kaste. Koori ja haki šalottsibul. Sega kõik kastme koostisosad kausis. Tõsta kaste lusikaga kuumade köögiviljade peale, aga jäta leib ja feta ilma kastmeta. Serveeri kohe. Kasta leiba ja köögivilju pehmesse fetasse.
Kasutada saab erinevaid köögivilju, kõvemaid peab natuke aega eelküpsetama.