Ahjus küpsetatud köögiviljad fetaga

Kodutohter
25.08.2025
Shutterstock

Kartulid, köögiviljad ja saiaviilud maitsestatakse küüslaugu-tüümianiõliga ning feta lisatakse tervelt küpsetusplaadile. Retsepti on lihtne muuta olenevalt sellest, millised köögiviljad teil külmkapis on.

4 portsjonit


600-700 g väikeseid varajasi kartuleid

1 brokoli

1 kimp rediseid

4 paksu viilu juuretisega küpsetatud saia

paar peotäit kirsstomateid

200 g fetajuustu

Maitseõli

2 küüslauguküünt

3 tüümianioksa

2 sl õli

0,5 tl soola

Kaste

1 šalottsibul

0,5 dl oliiviõli

1 sl õunaäädikat

1 tl suhkrut

0,5 tl soola

musta pipart


 

Valmista kõigepealt maitseõli. Koori ja haki küüslauk. Sega tüümianilehed, õli ja sool küüslauguga.

Pese ja poolita kartulid. Kui kartulid on suured, lõika need mitmeks tükiks. Laota kartulid küpsetusplaadile ja vala peale veidi maitseõli. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Samal ajal valmista ette teised köögiviljad.

Lõika brokoli õisikuteks ja viiluta jalg. Pese redised. Rebi sai suupärasteks tükkideks. Lao brokoli, redis ja saiaviilud ja kirsstomatid küpsetusplaadile kartulite kõrvale.

Maitsesta ülejäänud köögiviljad ja saiaviilud küüslaugu-tüümianiõliga. Lisa fetajuust tervelt küpsetusplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Valmista kaste. Koori ja haki šalottsibul. Sega kõik kastme koostisosad kausis. Tõsta kaste lusikaga kuumade köögiviljade peale, aga jäta leib ja feta ilma kastmeta. Serveeri kohe. Kasta leiba ja köögivilju pehmesse fetasse.

Kasutada saab erinevaid köögivilju, kõvemaid peab natuke aega eelküpsetama.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid