Apelsinikana

Kodutohter
31.01.2022
Kodutohter

Apelsinimarinaadis muutub kanaliha maitsvaks ja muredaks.

4 portsjonit

 

600 g kana kintsuliha

1 dl värskelt pressitud apelsinimahla

poole apelsini riivitud koor

0.5 dl õli

2 sl mett

2 küüslauguküünt

2 oksa rosmariini

1 tl soola

2 dl kohvikoort

1 dl hakitud peterselli

 

Pese apelsin hoolega puhtaks. Riivi poole apelsini koor, pigista välja mahl ning sega riivitud koor mahla hulka. Lisa õli ja mesi. Koori ja purusta küüslauguküüned ja lisa mahlale. Maitsesta marinaad soolaga. Kalla marinaad kanatükkidele ja pane vähemalt kuueks tunniks külmkappi maitsestuma.

Patsuta kanatükid majapidamispaberiga kuivemaks ja pruunista pannil. Tõsat tükid pannilt ahjuvormi, kalla peale marinaad ja pane peale paar rosmariinioksa. Sega juurde koor. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Ahjust võttes sega hulka hakitud petersell.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid