Kui purk on kurkidest tühjaks söödud, ära viska soolavett või marinaadi kraanikaussi.
* Lõika värske kurk kangideks ja pane purki marinaadi sisse. Paari päeva pärast on krõmpsud kurgid valmis.
* Lõika keedupeet tükkideks ja pane marinaadi sisse.
* Vala marinaad lihatükkidele. Pehmendab ja maitsestab liha, nii et praadimiseks või hautamiseks ei kulu palju aega.
* Vala marinaad praetud kaladele. Järgmisel päeval on marineeritud kalad valmis.
* Lõika soolaheeringafilee tükkideks ja pane purki. Vala peale kurgimarinaad.
* Sega marinaad õliga, loksuta läbi ja suurepärane salatikaste on valmis.
* Vala lapile marinaadi ja küüri sellega puhtaks kraanikauss.
Hapendatud kurkide vedelik võib olla küll hägune, kuid on kasulikum kui äädikaga marinaad, sest sisaldab kasulikke baktereid.