6 portsjonit
3 baklažaani (u 1 kg)
soola veskist
2 sl oliiviõli + ½ sl + 1 sl
250 g (2 palli) mozzarella`t
150 g riivitud mozzarella`t
1 dl hakitud basiilikut
Kaste:
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 purk (400 g) purustatud tomateid
1 sl tomatipastat
3 dl köögiviljapuljongit
2 dl punaseid läätsi
½ tl musta pipart
1 tl soola
½ tl suhkrut
2 sl hakitud punet
Lisaks:
½ dl hakitud basiilikut
Pese baklažaanid ja lõika sentimeetri paksusteks viiludeks. Laota viilud küpsetuspaberile ja jahvata veskist soola peale. Hoia viile 20-30 minutit, kuni nende peale tekivad pisarad. Loputa viilud ja kuivata majapidamispaberiga patsutades.
Koori ja haki kastme jaoks sibul. Kuumuta hakitud sibulat pannil kuumas õlis, lisa purustatud tomatid ja tomatipasta. Maitsesta ja hauta kastet madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa pannile puljong ja loputatud läätsed. Hauta veel 10 minutit.
Lao kuivaks patsutatud baklažaaniviilud kõrvuti küpsetuspaberi peale ahjuplaadile ja pintselda pealt õliga. Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.
Määri ahjuvorm õliga. Peida põhi tomati-läätsekastmega. Lao peale kiht baklažaaniviile. Viiluta mozzarellapallid ja lisa üks neist vormi. Raputa peale riivitud mozzarella`t ja basiilikut. Pane järjest nii mitu kihti baklažaaniviile ja kastet, kuni kõik on ära kasutatud. Pealmiseks kihiks jääb riivitud mozzarella.
Küpseta rooga 200-kraadises ahjus umbes pool tundi.