Peedi-läätsehautis

Kodutohter
17.11.2022
Shutterstock

Enne suuremaid jõuluaegseid lihasöömisi võib teha mõnusaid taimetoite.

6 portsjonit

 

1 kg peete

200 g juursellerit

3 porgandit

1 sibul

2 küüslauguküünt

8 dl vett

1 köögiviljapuljongi kuubik

2 sl punase veini äädikat või palsamiäädikat

1 tl kuivatatud tüümiani

0,5 tl soola

musta pipart

2 dl punaseid läätsi

 

Lisaks

fetat

hakitud rohelist sibulat või peterselli

 

Koori ja tükelda köögiviljad. Haki sibul ja küüslauguküüned. Lao köögiviljad potti, lisa vesi, pudista sisse puljongikuubik, äädikas ja maitseained.

Loputa läätsed külma veega ja lisa potti.

Hauta ilma kaaneta madalal kuumusel või 200-kraadises ahjus 30 minutit. Sega, kata kaanega ja hauta aeg-ajalt segades veel 1 tund.

Murenda peale fetat ja maitserohelist.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid