Päeva retsept: täidetud baklaźaanid

Kodutohter
17.07.2020
Shutterstock

Liha ei pea menüüst täiesti välja jätma, kuid taimetoite võiks teha sagedamini.

Täidetud baklažaanid

4 portsjonit

 

3 väiksemat baklažaani

1 + 1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

pisut soola

2 dl keedetud punaseid läätsi

2 dl keedetud kinoad

3 sl hakitud peterselli

2 hakitud tomatit

2 sl kappareid

soola, musta pipart

3 sl hakitud maapähkleid

 

1. Poolita baklažaanid ja lõika sisusse ruudustik. Pane baklažaanipooled küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

2. Valmista täidis. Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli, lisa hakitud sibul ja kuumuta. Kraabi küpsetatud baklažaanidest pisut sisu välja ja pane seegi pannile. Lisa läätsed, kinoa ja petersell ning kuumuta pisut.

3. Lisa hakitud tomat ja kapparid. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Pane baklažaanipoolikutesse täidis ja puista üle hakitud maapähklitega. Serveeri kohe.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid