Brokoli-juustupasta

Kodutohter
04.03.2024
Shutterstock

Hea makaronitoidu jaoks polegi palju vaja: natuke brokolit, tugevamaitselist riivjuustu ja sorts koort.

4 portsjonit

 

300 g brokolit

300 g pastat (täistera)

2 köögiviljapuljongi kuubikut

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl võid

1 sl nisujahu

½ tl karrit

2 dl vahukoort

1 sl sinepit

100 g riivitud juustu

 

Loputa ja tükelda brokoli õisikud ja vars. Pane makaronid keema vette, kuhu on sulatatud kaks puljongikuubikut. Viie minuti pärast lisa brokoliõisikud ja varretükid. Keeda makaronid parajalt pehmeks, kuid nii, et hamba all oleks tunda. Kurna makaronid ja brokoli, kuid jäta alles 2 dl keeduvett. Kalla makaronid, brokoli ja keeduvesi tagasi potti.

Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta või ja õlisegus umbes viis minutit. Lisa karri ja jahu ning sega. Lisa koor ja sinep.

Vala kuum kaste makaronidele, raputa peale riivjuust, sega kergelt ja serveeri.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid