Datli-šokolaadikook
Kodutohter
25.01.2022
Shutterstock

Seda rikkaliku maitsega kooki võib ka sügavkülmutada.

12 tükki

 

125 g võid

¾ dl fariinisuhkrut

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

250 g kuivatatud kivideta datleid

0,5 dl vett

1 tl kaneeli

2 dl vahukoort

100 g tumedat šokolaadi

2 muna

1 dl pekaanipähkleid

Serveerimiseks

vanillijäätist või -kastet

 

Tükelda või köögikombaini, lisa fariinisuhkur, jahu ja küpsetuspulber. Töötle ühtlaseks tainaks. Taina võib ka kausis käsitsi kokku segada.

Määri koogivorm (Ø 20-22 cm) võiga. Vajuta tainas vormi põhja ja äärtele. Koogivormi võib vooderdada ka küpsetuspaberiga. Pane võiga määritud vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.

Pane datlid potti. Lisa vesi ja kaneel. Hauta madalal kuumusel, kuni datlid on pehmed. Lisa vajadusel tilk vett. Vala juurde vahukoor ja kuumuta veel pisut.

Võta pott pliidilt, sega hulka tükeldatud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Jahuta. Sega jahtunud täidise hulka munad.

Kalla täidis tainapõhjale ja lao peale pekaanipähklid. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit, kuni koogi servad onkuldpruunid ja täidis hüübinud.

Lase koogil jahtuda ja tõsta jahtunud kook enne serveerimist vähemalt tunniks külmkappi.

Serveeri koos vanillijäätise- või kastmega.

 

Seda rikkaliku maitsega kooki võib ka sügavkülmutada ja enne külaliste tulekut tund aega enne välja sulama võtta.

Sarnased artiklid