Grillkanapirukas

Kodutohter
08.04.2021
Shutterstock

Kui osta perele õhtusöögiks terve grillkana, siis järgmisel päeval saab selle jääkidest teha maitsva piruka.

Põhi:

3 kartulit

pisut soola

25 g võid

2 dl nisujahu

 

Täidis:

100 g grillkana (võib olla ka eelmisest päevast jäänud keedukana)

100 g suvikõrvitsat

1 väike paprika

2 tomatit

½ porrut

2 muna

1 dl piima

200 g kodujuustu

½ tl soola

½ tl karrit

pisut musta pipart

 

Keeda kolm kartulit ja purusta kahvliga, lisa sool ja või. Lase enne jahu lisamist jahtuda. Sega hulka jahu. Jahu on piisavalt, kui tainas tuleb kausi ja käte küljest lahti. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse pirukavormi (27 cm) põhja ja äärtele ning eelküpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.

Lõika kana väikesteks tükkideks, Viiluta suvikõrvits, paprika, porru ja tomatid. Klopi munad, piim ja kodujuust segamini. Maitsesta.

Lao kanatükid ja köögivili pirukapõhjale. Vala peale muna-piima-kodujuustu segu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni täidis on hüübinud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid