Hapendatud õunad

Kodutohter
04.09.2024
Shutterstock

Kui on hea õunaaasta, võib õunu hapendada. Neid on hea süüa salatiks toidu kõrvale või segada värskete salatite hulka.

5 kg õunu

2,5 l keedetud vett

2 kääru kuivatatud leiba (juuretisega küpsetatud)

1 sl soola

3 sl suhkrut

1 sl sinepiseemneid

peotäis mustsõstralehti

peotäis kirsilehti
 

Vala leivakäärud üle 1l kuuma veega ja jäta jahtuma. Kurna vesi, sega soola ja suhkruga, lisa sinepiseemned ning sega ülejäänud veega.

Lao õunad emaileeritud nõusse või suurde purki kihiti kirsi- ja mustsõstralehtedega nii, et pealmiseks kihiks jääksid lehed.

Täida nõu vedelikuga, pane peale marli, vajutis ja kaas ning jäta nädalaks toatemperatuurile hapnema. Kontrolli vahepeal vedeliku taset, vajadusel lisa toasooja vett.

Nädala pärast tuleb nõu viia jahedasse ruumi. Kui kuiva ja jahedat keldrit pole, tuleb panna õunad purkidesse, kaanetada ja hoida külmkapis.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid