8-10 tükki
Besee
4 munavalget (toasooja)
150 g suhkrut
näpuotsaga soola
½ tl valge veini äädikat
½ tl tärklist (maisi, kartuli)
Täidis
200 g toorjuustu
200 g vahukoort
1 tl riivitud mahesidruni koort
1 sl suhkrut
marju (pohli, mustikaid)
8 piparkooki
rosmariinilehti
Vahusta munavalged koos paari tera soolaga pehmeks vahuks. Puista sisse kolmandik suhkrust ja vahusta veel, siis veel kolmandik ja vahusta, ning lõpuks viimane osa ning vahusta nüüd niikaua, kuni tekib paks, läikiv vaht. Lisa äädikas ja tärklis ning sega veel hetk.
Kuumuta ahi 200-kraadini.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista sinna erineva suurusega alustasse ja tasse appi võttes ümmargused ringid. Tõsta lusikaga munavalgevaht ringi sisse. Vahu võib panna ka kilekotti, lõika nurk ära ja pigista sellest vahuring paberile. Vajuta keskele lohk, kuhu tuleb täidis. Tõsta ahjuplaat ahju ja keera ahi kohe 110-kraadini. Küpseta beseed 1 tund ja 15 minutit. Keera kuumus ära ja hoia veel 15 minutit ahjuust kinni. Siis tee ahjuuks praokile ja jahuta beseed täiesti maha.
Vahusta koor, lisa riivitud sidrunikoor, suhkur ja toorjuust. Vahusta ühtlaseks kreemiks.
Alusta kõige suuremast beseest ja tõsta peale kreemi, purusta peale piprkooke, tõsta peale järgmine beseering. Lõpuks kaunista rosmariiniokste ja marjadega.
Seda kooki ei maksa lõigata, vaid hakata pealt tõstma kihtide kaupa. Kellel on jätkub kannatlikkust, saab viimasena kõige suurema tüki.