Ahjuköögiviljad kuskussiga

Kodutohter
17.03.2022
Shutterstock

Ilus, värviline ja tervislik eine mida võib kasutada ka praelisandiks.

4 portsjonit

 

3 porgandit

0,5 nuikapsast

1 juurseller

1 pastinaak

2 paprikat

2 sibulat

2 sl rapsi- või oliivõli

2 sl palsamiäädikat

2 sl mett

tüümiani või rosmariini

pisut soola ja jahvatatud musta pipart

Kuskuss

3 dl köögiviljapuljongit

3 dl kuskussi

 

Koori ja tükelda köögiviljad ja lõika sibul sektoriteks. Laota ahjupannile.

Sega kokku õli, palsamiäädikas, mesi ja maitseained ning kalla köögiviljadele peale. Sega läbi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni juurviljad on parajalt küpsed.

Kuumuta köögiviljapuljong keemiseni ja kalla kuskuss sisse.

Lase seista umbes viis minutit. Sega kuskuss kahvliga kohevaks.

Laota kuskuss vaagnale ja tõsta peale küpsenud juurviljad. Kaunista värskete ürtidega. Serveeri koos värske salatiga või liharoogade lisandina.

Sarnased artiklid