4 portsjonit
3 porgandit
0,5 nuikapsast
1 juurseller
1 pastinaak
2 paprikat
2 sibulat
2 sl rapsi- või oliivõli
2 sl palsamiäädikat
2 sl mett
tüümiani või rosmariini
pisut soola ja jahvatatud musta pipart
Kuskuss
3 dl köögiviljapuljongit
3 dl kuskussi
Koori ja tükelda köögiviljad ja lõika sibul sektoriteks. Laota ahjupannile.
Sega kokku õli, palsamiäädikas, mesi ja maitseained ning kalla köögiviljadele peale. Sega läbi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni juurviljad on parajalt küpsed.
Kuumuta köögiviljapuljong keemiseni ja kalla kuskuss sisse.
Lase seista umbes viis minutit. Sega kuskuss kahvliga kohevaks.
Laota kuskuss vaagnale ja tõsta peale küpsenud juurviljad. Kaunista värskete ürtidega. Serveeri koos värske salatiga või liharoogade lisandina.