Kaerahelbepuder kõrvitsaga
Kodutohter
11.01.2022
Shutterstock

Kaerahelbepuder mandlipiima, kõrvitsapüree ja kaneeliga maitseb nagu kook.

2,5 dl kaerahelbeid

5 dl mandlipiima

1 dl kõrvitsapüreed

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

näpuotsaga soola

Kõrvitsapüree

1 kg kõrvitsatükke

1 dl vett

Serveerimiseks

hakitud pähkleid

vahtrasiirupit

 

Mõõda potti kaerahelbed, mandlipiim, kõrvitsapüree, vanillisuhkur, kaneel ja sool.

Hauta madalal kuumusel ja vahepeal segades umbes 10 minutit.

 

Kõrvitsapüree

pane potti kõrvitsatükid ja vesi. Hauta madalal kuumusel 20 minutit ja püreeri saumikseriga.

Kõrvitsapüreed tasub teha korraga rohkem ja panna portsjonite kaupa sügavkülma. Seda saab kasutada saiatainas, koogitäidises, püreesuppides või putrudes.

Sarnased artiklid