4 portsjonit
4-6 porgandit
1 kaalikas
2 pastinaaki
2 sibulat
200 g metsaseeni või šampinjone
2 dl leotatud kaerakruupe
2 küüslauguküünt
1 tl soola
2½ dl köögiviljapuljongit
1 tl tüümiani
1 tl hakitud rosmariini
150 g hapukoort
1 sl mett
150 g sinihallitusjuustu
Pane kaerakruubid eelmisel õhtul külma veega ligunema.
Vala kaerakruubid sõelale ja nõruta. Koori ja tükelda porgandid, kaalikas ja pastinaagid. Koori ja haki sibulad, viiluta seened. Kuumuta poti põhjas tilgas õlis kõigepealt sibulaid, siis lisa ülejäänud köögiviljad ja seened, pressi sisse küüslauguküüned ja kuumuta segades 3–5 minutit. Lisa kaerakruubid ja sega.
Tõsta köögiviljad ahjuvormi. Lisa sool, puljong ja ürdid. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Lisa hapukoor, mesi ja murendatud sinihallitusjuust ning küpseta veel 15 minutit. Tõsta koos ahjunõuga lauale.
Juustuga küpsetatud köögivilja-kruubisegu teevad eriti maitsvaks seened. Kasutada võib puravikke, kukeseeni või riisikaid.