4-6 portsjonit
400 g jahuseid kartuleid (u 6 tk)
400 g nahata külmutatud kalafileed
1 sl sidrunimahla
1 muna
0,5 tl soola
musta pipart
1 väike sibula
0,5 dl hakitud rohelist sibulat
võid või õli praadimiseks
Sulata kalafileed ja kuivata majapidamispaberiga.
Pese kartulid ja keeda koos koorega poolküpseks, umbes 15 minutit. Vala keeduvesi ära ja jäta jahtuma.
Koori jahtunud kartulid, haki sibul.. Pane kalatükid, kartulid ja sibul köögikombaini, lisa muna ja sidrunimahl, sool ja pipar ning töötle ühtlaseks. Lõpuks sega hulka hakitud roheline sibul.
Vormi märgade kätega ümmargune kang ja lõika sellest 16 tükki. Patsuta kõik tükid märja käega pätsikesteks.
Prae keskmisel kuumusel võis või õlis kuldpruuniks.
Serveeri koos toorsalatiga ja jogurti- või hapukoorekastmega.
Luistest kaladest, nagu ahven või haug, on hea teha just kotlette või palle, ses köögikombain purustab kõik väiksed luud.