4 portsjonit
4 väikest ahvenat
1 sibul
6-8 pipratera
loorberileht
1,5 l vett
6 kartulit
pakk külmutatud köögivilja
3-4 lehtselleri vart
hakitud tilli, rohelist sibulat
Roogi ahvenad ehk eemalda sisikond ja loputa kergelt kala kõht.
Pane ahvaned tervelt külma veega keema, eemalda vaht. Kui vahtu enam ei tule, lisa sektoriteks lõigatud sibul, piprad ja sool. Keeda madala kuumusel 10-15 minutit ja jäta kalad leeme sisse jahtuma.
Tõsta kalad puljongist vahukulbiga taldrikule ja eemalda liha luudest ja nahast. Tükelda kartulid ja sellerivarred.
Kurna puljong läbi tiheda sõela teise potti, kuumuta keemiseni ja lisa kartulid, sellerid ja külmutatud köögiviljad. Keeda, kuni kartulid ja köögiviljad on pehmed. Puista peale tilli ja rohelist sibulat.