Päeva retsept: õunane broileri-tatraroog

Kodutohter
30.10.2020
Shutterstock

Tervislik õhtusöök, kus on kõik paigas: valgud, süsivesikud, mineraalained ja vitamiinid.

Õunane broileri-tatraroog

4-5 portsjonit

 

1 kg broileri poolkoibi

0,5 tl soola

0,5 tl musta pipart

3 õuna

1 porgand

3 dl toortatart

1 tl hakitud rosmariini

5 dl õunamahla

2 sl sojakastet

erinevaid ürte

võid vormi määrimiseks

 

Maitsesta poolkoivad soola ja pipraga. Eemalda õuntelt südamikud ja tükelda. Lõika porgand kangideks või riivi jämeda riiviga.

Mõõda tatar võiga määritud ahjuvormi, sega hulka sojakaste, rosmariin, porgand ja õunatükid. Pane peale poolkoivad ja tõsta lusikaga peale sojakastet.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1 tund, või kuni broilerikoivad on pruunid ja pehmed. Raputa peale hakitud ürte.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid