Päeva retsept: lehtkapsasalat

Kodutohter
25.08.2020
Shutterstock

Lehtkapsast võib panna hautistesse, salatitesse, kuivatada või külmutada.

Lehtkapsasalat

6-8 portsjonit

6-8 lehtkapsalehte

väike tükk punast kapsast

1 hapu õun

1 suur porgand

1 väike sibul

2 hakitud sellerivart

 

Kaste:

0,5 dl oliiviõli

1 sl sinepit

3 sl veiniäädikat või kurgi marinaadi

1 tl Worcesteri kastet

1 tl suhkrut

soola, pipart

 

Eemalda lehtkapsalehtedelt jämedad rootsud ja rebi tükkideks. Riivi porgand, haki sellerivarred, lõika õun kuubikuteks ja sibul õhukesteks viiludeks.

Sega kaanega purgis kokku kõik kastmeained ja raputa korralikult läbi. Sega köögiviljad kastmega ja lase paar tundi jahedas maitsestuda.

 

Kapsasalati kastmesse võib segada veel mädarõigast, sinepit, küüslauku või kuivatatud ürte. Sobib ka väike sorts tšillikastet.

Sarnased artiklid