Lehtkapsasalat
6-8 portsjonit
6-8 lehtkapsalehte
väike tükk punast kapsast
1 hapu õun
1 suur porgand
1 väike sibul
2 hakitud sellerivart
Kaste:
0,5 dl oliiviõli
1 sl sinepit
3 sl veiniäädikat või kurgi marinaadi
1 tl Worcesteri kastet
1 tl suhkrut
soola, pipart
Eemalda lehtkapsalehtedelt jämedad rootsud ja rebi tükkideks. Riivi porgand, haki sellerivarred, lõika õun kuubikuteks ja sibul õhukesteks viiludeks.
Sega kaanega purgis kokku kõik kastmeained ja raputa korralikult läbi. Sega köögiviljad kastmega ja lase paar tundi jahedas maitsestuda.
Kapsasalati kastmesse võib segada veel mädarõigast, sinepit, küüslauku või kuivatatud ürte. Sobib ka väike sorts tšillikastet.