Kartulipirukas

Kodutohter
08.11.2023
Shutterstock

Kartulipirukas on väga maitsev ja ka tõeline kokkuhoiutoit.

20 g värsket pärmi

1½ dl vett

¼ tl soola

1 sl oliiviõli

2 dl nisujahu

1 dl rukkijahu

 

Peale

150 g hapukoort

0,5 dl riivjuustu

1 sibul

1 küüslauguküüs

5-6 keedetud kartulit

soola, pipart, salveilehti

 

Sulata pärm soojas vees. Lisa sool ja õli. Sega hulka jahud ja sõtku, kuni tainas tuleb käte küljest lahti. Lase kerkida kahekordseks.

Haki sibul ja purusta või haki küüslauguküüs. Sega kausis kokku hakitud sibul, küüslauk ja riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta keedetud kartulid.

Kummuta tainas kausist jahusele lauale ja rulli õhukeseks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Määri pitsapõhjadele hapukooresegu, kata kartuliviiludega. Puista peale salveilehti ja küpseta

200-kraadises ahjus 25 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid