20 g värsket pärmi
1½ dl vett
¼ tl soola
1 sl oliiviõli
2 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
Peale
150 g hapukoort
0,5 dl riivjuustu
1 sibul
1 küüslauguküüs
5-6 keedetud kartulit
soola, pipart, salveilehti
Sulata pärm soojas vees. Lisa sool ja õli. Sega hulka jahud ja sõtku, kuni tainas tuleb käte küljest lahti. Lase kerkida kahekordseks.
Haki sibul ja purusta või haki küüslauguküüs. Sega kausis kokku hakitud sibul, küüslauk ja riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta keedetud kartulid.
Kummuta tainas kausist jahusele lauale ja rulli õhukeseks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri pitsapõhjadele hapukooresegu, kata kartuliviiludega. Puista peale salveilehti ja küpseta
200-kraadises ahjus 25 minutit.