Kevadine umbrohusalat
Kodutohter
09.04.2021
Shutterstock

Kevade esimesed vitamiinid saab sellest salatist. Umbrohud on kõige toitainerikkamad just siis, kui nad ninad maa seest välja pistavad.

6-8 portsjonit


 

peotäis võilillelehti

peotäis naadilehti

paar teelehte

põdrakanepi võrseid

peotäis oblikalehti

peotäis jänesekapsast

peotäis vesiheina

 

Kuusekasvuvinegrett:

½ dl õunaäädikat

1 tl mett

2 tl kuusevõrsesiirupit (vt lk )

1 dl oliiviõli

½ tl soola

pisut musta pipart

1 küüslauguküüs

 

Pane kõik vinegretikastme ained ja terve küüslauguküüs kaanega purki ja lase vähemalt öö läbi maitsestuda. Maitse, lisa vajadusel soola või pipart.

Korja umbrohulehed ja kasvud kuiva ilmaga ning korja vaid ilusaid rohelisi lehti.

Pane umbrohud suurde kaussi külma vette, et pesta võimalik praht ja putukad välja. Tõsta köögirätile ja patsuta kuivaks.

Rebi või haki salatiroheline sobivateks tükkideks ja pane liikide viisi kihiti kaussi. Nirista peale salatikastet ja sega, et kõik lehed oleksid kastmega kaetud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid