6-8 portsjonit
peotäis võilillelehti
peotäis naadilehti
paar teelehte
põdrakanepi võrseid
peotäis oblikalehti
peotäis jänesekapsast
peotäis vesiheina
Kuusekasvuvinegrett:
½ dl õunaäädikat
1 tl mett
2 tl kuusevõrsesiirupit (vt lk )
1 dl oliiviõli
½ tl soola
pisut musta pipart
1 küüslauguküüs
Pane kõik vinegretikastme ained ja terve küüslauguküüs kaanega purki ja lase vähemalt öö läbi maitsestuda. Maitse, lisa vajadusel soola või pipart.
Korja umbrohulehed ja kasvud kuiva ilmaga ning korja vaid ilusaid rohelisi lehti.
Pane umbrohud suurde kaussi külma vette, et pesta võimalik praht ja putukad välja. Tõsta köögirätile ja patsuta kuivaks.
Rebi või haki salatiroheline sobivateks tükkideks ja pane liikide viisi kihiti kaussi. Nirista peale salatikastet ja sega, et kõik lehed oleksid kastmega kaetud.