Kiired lehttainapirukad
Kodutohter
02.06.2021
Shutterstock

Alati võiks sügavkülmas tagavaraks olla pakk tainast. Sellest saab kiiresti pirukaid ja saiakesi kas oma perele või külalistele.

400-500 g ehk pakk lehttainast

rullimiseks jahu

200 g toorjuustu

100 g seeni või singiribasid

1 küüslauguküüs

4-5 ühesuurust tomatit

punet või tüümiani


 

Sega kausis kokku toorjuust, seene või singiribad ja riivi hulka küüslauguküüs. Viiluta tomatid.

Võta tainapakk paar-kolm tundi varem sulama. Rulli jahusel tööpinnal tainas neljakandiliseks õhukeseks plaadiks. Lõika terava noaga tainast ühesuurused neljakandilised ruudud. Lõika tassi või klaasiga pooltelt ruutudelt välja ümmargune keskmine osa.

Tõsta ruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta iga ruudu peale auguga ruut. Tõsta lusikaga iga augu sisse toorjuustusegu, pane peale tomativiil ning puista peale punet või tüümiani.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Välja lõigatud tainatükkidest võib teha eraldi väikesed pirukad, juustusuupisted, või panna tagasi sügavkülma järgmist korda ootama.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid