Nuikapsasupp tainakaanega
Kodutohter
08.12.2022
Shutterstock

Nuikapsas on alahinnatud köögivili. Tegelikult saab sellest imehead suppi, salateid ja ahjuroogasid.

4 portsjonit

 

3 nuikapsast

2 kartulit

vett

1 tl soola

2 dl kohvikoort

1 sl võid

aed-harakputke

valget pipart

 

Lisaks

300 g pärmi-lehttainast

1 muna määrimiseks

 

Koori ja tükelda nuikapsad ning kartulid. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 20 minutit. Püreeri saumikseriga, lisa või ja koor, maitsesta soola ja valge pipraga. Kaunista hakitud harakputkega.

Supi saab teha pidulikumaks, kui tõsta supp ahjukindlatesse kaussidesse, katta lehttainatükkidega, määrida pealt lahtiklopitud munaga ning tõsta 10 minutiks 200-kraadisesse ahju.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid