12 tk
5 dl nisujahu
4 dl suhkrut
¾ dl kakaopulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl vanillisuhkrut
½ tl soola
150 g võid
250 g kohupiima
½ dl piima
2 muna
Täidis
400 g õunapüreed
2 dl vahukoort
200 g kohupiimapastat (vanilli)
1 tl riivitud sidruni koort
1 sl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
Katmiseks
2 dl vahukoort
kookoshelbeid
Kaunistuseks
kookoshelbeid, -laaste, Raffaello komme
Määri koogivorm paksult võiga ja raputa üle kookoshelvestega.
Sega kokku jahu, suhkur, sooda, sool ja vanillisuhkur. Sulata või ja lase sel natuke jahtuda. Sega jahuseguga või, munad, piim ja kohupiim, ning sega kõik kokku tainaks.
Kalla tainas koogivormi ja küpseta 200-kraadise ahju alaosas umbes 50 minutit. Lase pisut jahtuda ja kuumuta vaagnale. Lõika jahtunud tort kolmeks kihiks.
Vahusta koor, lisa kohupiim, suhkur ja riivi sisse sidrunikoor ja sega ühtlaseks kreemiks.
Määri tordikihile kõigepealt õunapüreed, see niisutab tordikihte. Siis määri paks kiht kreemi ja puista selle peale kiht kookoshelbeid. Kata tort pealt kreemiga.
Servade jaoks vahusta ülejäänud koor ja määri laia spaatliga servadel. Puista kõik üle kookoshelveste või laastudega. Peale võid kuhjata Rafaello komme.