Kõrvitsapirukas

Kodutohter
10.11.2022
Shutterstock

Kõrvits on universaalne köögivili - temast saab suppi, salatit ja pirukat.

Põhi

125 g võid või margariini

2 dl rukkijahu

2½ dl nisujahu

½ dl vett

½ tl soola

Täidis

1 l kõrvitsatükke

2 sibulat

2-3 sl õli

1 sl riivitud küüslauku

1 sl riivitud ingverit

1 tl karrit

½ hakitud tšillikauna (soovi korral)

1-2 tl soola

1 dl seesamiseemneid

Peale

riivjuustu

 

Sega toasoe või jahudega, lisa vesi ja sool. Vajuta tainas võiga määritud ümmargusse vormi (24 cm) ja küpseta 200-kraadises ahjus 8 minutit.

Tükelda kõrvits ja haki sibul. Kuumuta pannil õlis hakitud sibul ja tšilli, riivitud küüslauk ja ingver ning kõrvitsatükid. Sega hulka seesamiseemned ja maitsesta. Kalla täidis pirukapõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, võta välja, puista peale riivjuust ning küpseta veel 30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid