Kreeka pähkli, porgandi ja rosina keeks

Kodutohter
16.02.2023
Shutterstock

Keeks säilib pikalt suletud karbis.

200 g rapsiõli

300 g pruuni suhkrut

3 muna

300 g nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

2 tl jahvatatud kaneeli

100 g heledaid rosinaid

300 g riivitud porgandeid (kaal riivitult)

1 apelsini riivitud koor

100 g Kreeka pähkleid, tükeldatult

 

Klopi suures kausis õli ja suhkur munadega. Sega juurde jahu, küpsetuspulber, kaneel ja rosinad. Lisa porgandid, apelsinikoor ja Kreeka pähklid ning klopi seni, kuni kõik ained on täielikult segunenud.

Vala tainas evõiga määritud keeksivormi ja küpseta 180-kraadises üks tund või kuni keeksi sisse torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks.

Jäta keeks 20 minutiks vormi jahtuma, seejärel kummuta jahutusrestile ja jäta sinna kuni täieliku jahtumiseni.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid