Külmutatud mustikatort

Kodutohter
19.07.2021
Shutterstock

Hõrk kesksuvine päikese käes sulav külm magustoit.

12 tükki

 

Põhi

200 g šokolaaditükkidega kaerahelbeküpsiseid

50 g sulatatud võid

50 g pähklišokolaadi

 

Täidis

1 kg Kreeka jogurtit või kohupiimapastat

2 dl vahukoort

6 lehte želatiini

0,5 dl vett

6 dl mustikaid

1 dl suhkrut

 

Peale

4 dl mustikaid

1 dl moosisuhkrut

1 dl vett

 

Purusta küpsised ja šokolaad ja sega sulatatud võiga. Kata eemaldatava põhjaga koogivorm küpsetuspaberiga. Lõika paberist ribad ja vooderda ka ääred.

Pane želatiin 10 minutiks vette likku.

Purusta mustikad ja suhkur köögikombainis. Vahusta koor.

Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata tilgas kuumas vees. Sega kokku vahustatud koor, jogurt või kohupiim, želatiin ja purustatud mustikad. Kalla täidis tordipõhjale, jahuta külmkapis umbes tund ja tõsta siis sügavkülma.

Tõsta tort umbes tund aega enne serveerimist sügavkülmast välja külmkappi.

Kaunista tort mustikatega.

 

Hõrk kesksuvine päikese käes sulav külm magustoit. Pähklišokolaad sisaldab krõbedaid pähklitükke, kui muidugi võib kasutada ka muud šokolaadi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid