12 tükki
Põhi
200 g šokolaaditükkidega kaerahelbeküpsiseid
50 g sulatatud võid
50 g pähklišokolaadi
Täidis
1 kg Kreeka jogurtit või kohupiimapastat
2 dl vahukoort
6 lehte želatiini
0,5 dl vett
6 dl mustikaid
1 dl suhkrut
Peale
4 dl mustikaid
1 dl moosisuhkrut
1 dl vett
Purusta küpsised ja šokolaad ja sega sulatatud võiga. Kata eemaldatava põhjaga koogivorm küpsetuspaberiga. Lõika paberist ribad ja vooderda ka ääred.
Pane želatiin 10 minutiks vette likku.
Purusta mustikad ja suhkur köögikombainis. Vahusta koor.
Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata tilgas kuumas vees. Sega kokku vahustatud koor, jogurt või kohupiim, želatiin ja purustatud mustikad. Kalla täidis tordipõhjale, jahuta külmkapis umbes tund ja tõsta siis sügavkülma.
Tõsta tort umbes tund aega enne serveerimist sügavkülmast välja külmkappi.
Kaunista tort mustikatega.
Hõrk kesksuvine päikese käes sulav külm magustoit. Pähklišokolaad sisaldab krõbedaid pähklitükke, kui muidugi võib kasutada ka muud šokolaadi.