Gluteenita suvetort

Kodutohter
04.06.2024
Shutterstock

Suvisest marjatordist ei pea loobuma ka need, kes ei talu gluteeni. Laktoositalumatuse korral võib kasutada vahustuvat taimset koort.

10-12 tükki

 

70 g sarapuupähkleid

4 muna

1,5 dl suhkrut

0,75 dl kartulijahu

1 sl kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

määrimiseks võid või margariini

 

Niisutuseks

1,5 vaarikamahla

 

Täidis

2,5 vahukoort

2 sl suhkrut

0,5 tl vanillisuhkrut

 

5 dl maasikaid

3 dl mustikaid

3 dl vaarikaid

 

Kata lahtikäiva koogivormi (Ø 22 cm) põhi küpsetuspaberiga. Määri servad võiga. Jahvata sarapuupähklid jahuks. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kokku kuivained ja sõelu munavahu hulka. Kalla tainas vormi. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase koogil pisut jahtuda ja võta vormist välja.

Vahusta koor. Poolita maasikad.

Lõika koogipõhi kaheks või kolmeks osaks. Niisuta põhjad vaarikamahlaga. Pane kihtide vahele vahukoort ja marju. Määri ka tordi peale vahukoort ning kaunista marjadega. Hoia enne serveerimist paar tundi külmkapis.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid