4-6 portsjonit
Põhi
80 g sulatatud võid
3 dl mandlijahu
1 dl päevalilleseemneid
pisut soola
Täidis
1 väike kurk
2 keskmist hapukurki
peotäis rohelist sibulat
150 g lahjat fetat
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl Türgi või Kreeka jogurtit
poole sidruni riivitud koor ja mahl
musta pipart, soola
Sega kõik pirukapõhja ained kokku ja vajuta toidukilega vooderdatud pirukavormi põhja.
Tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.
Haki kurgid ja roheline sibul, murenda fetajuust.
Sega kausis toorjuust ja jogurt, maitsesta soola, pipra, riivitud sidrunikoore ja sidrunimahlaga. Sega hulka hakitud värske ja hapukurk, roheline sibul ja murendatud feta. Tõsta täidis pirukapõhjale ja pane tagasi külmkappi tarduma.
Tõsta tahke pirukas kile abil vormist välja ja pane serveerimisalusele. Raputa peale idusid, võrseid ja kaunista kurgilaastudega.
See pirukapõhi on gluteenivaba. Kuid need, kellel pole gluteenitalumatust, võivad teha pirukapõhja soolastest küpsistest.