Küpsetamata toorjuustupirukas
Kodutohter
31.05.2022
Shutterstock

See pirukapõhi on gluteenivaba.

4-6 portsjonit

 

Põhi

80 g sulatatud võid

3 dl mandlijahu

1 dl päevalilleseemneid

pisut soola

Täidis

1 väike kurk

2 keskmist hapukurki

peotäis rohelist sibulat

150 g lahjat fetat

200 g maitsestamata toorjuustu

1 dl Türgi või Kreeka jogurtit

poole sidruni riivitud koor ja mahl

musta pipart, soola

 

Sega kõik pirukapõhja ained kokku ja vajuta toidukilega vooderdatud pirukavormi põhja.

Tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.

Haki kurgid ja roheline sibul, murenda fetajuust.

Sega kausis toorjuust ja jogurt, maitsesta soola, pipra, riivitud sidrunikoore ja sidrunimahlaga. Sega hulka hakitud värske ja hapukurk, roheline sibul ja murendatud feta. Tõsta täidis pirukapõhjale ja pane tagasi külmkappi tarduma.

Tõsta tahke pirukas kile abil vormist välja ja pane serveerimisalusele. Raputa peale idusid, võrseid ja kaunista kurgilaastudega.

See pirukapõhi on gluteenivaba. Kuid need, kellel pole gluteenitalumatust, võivad teha pirukapõhja soolastest küpsistest.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid