4 portsjonit
2 dl täisterakuskussi
2 dl keeva vett
0,5 tl soolapähkleid
1 sl õli
1 sl sidrunimahla
1 dl hakitud naadi- või nõgeselehti
1 dl hakitud peterselli või karulauku
1 purk (230 g) kikerherneid
pool kurki
2 apelsini
1 dl India pähkleid
Kaste
4 sl sidrunimahla
2 sl mett
2 sl oliiviõli
pisut soola
1. Mõõda kuskuss salatikaussi. Kalla peale kuum vesi. Sega juurde soola ja õli. Kata kaane või taldrikuga ja jäta viieks minutiks paisuma. Sega kahvliga juurde hakitud maitseroheline ja sidrunimahl.
2. Vala kikerherned sõelale, loputa, nõruta ja sega kuskussiga. Lõika kurk väikesteks tükkideks. Koori apelsinid, eemalda valged kiled ja lõika sektorid tükkideks.
3. Sega kokku kuskuss, kurk, apelsinid ja India pähklid. Sega kokku kaste ja vala salatile.