Kuskussisalat

Kodutohter
25.05.2021
Shutterstock

Selle salati võib valmis teha ka eelmisel päeval – maitse läheb järjest paremaks.

4 portsjonit

 

2 dl täisterakuskussi

2 dl keeva vett

0,5 tl soolapähkleid

1 sl õli

1 sl sidrunimahla

1 dl hakitud naadi- või nõgeselehti

1 dl hakitud peterselli või karulauku

1 purk (230 g) kikerherneid

pool kurki

2 apelsini

1 dl India pähkleid

 

Kaste

4 sl sidrunimahla

2 sl mett

2 sl oliiviõli

pisut soola

 

1. Mõõda kuskuss salatikaussi. Kalla peale kuum vesi. Sega juurde soola ja õli. Kata kaane või taldrikuga ja jäta viieks minutiks paisuma. Sega kahvliga juurde hakitud maitseroheline ja sidrunimahl.

2. Vala kikerherned sõelale, loputa, nõruta ja sega kuskussiga. Lõika kurk väikesteks tükkideks. Koori apelsinid, eemalda valged kiled ja lõika sektorid tükkideks.

3. Sega kokku kuskuss, kurk, apelsinid ja India pähklid. Sega kokku kaste ja vala salatile.

Sarnased artiklid