Kausitoit pastaga

Kodutohter
18.01.2022
Shutterstock

Kausitoitude oluline osa on maitsev kaste, millega maitsestada kausis olevad neutraalse maitsega toiduained.

4 portsjonit

 

400 g kanafileed

1 tl soola

¼ tl suhkrut

½ tl tšillihelbeid

2 tl seesamiseemneid

1 sl seesamiõli

3 dl keedetud täisterapastat

2 punast sibulat

1 purk (400 g) kikerherneid

2 tomatit

peotäis salatilehti (lollo rosso vms)

1 sl rapsiõli

3 sl hakitud peterselli

soola, musta pipart

Kaste

½ dl sojakastet

½ dl vett

2 tl pruuni suhkrut

1 sl valget veiniäädikat

1 tl riivitud ingverit

1 riivitud küüslauguküüs

 

Maitsesta kanafilee paar tundi enne enne küpsetamist. Sega sool, suhkur ja tšillihelbed seesamiõliga. Määri liha seguga kokku ja lase toatemperatuuril paar tundi maitsestuda. Lõika filee ribadeks ja prae kuumal pannil tilga õliga pruuniks. Puista peale seesamiseemned.

Keeda pasta vastavalt pakil olevale õpetusele puljongikuubikuga maitsestatud vees.

Tükelda tomatid ja viiluta sibulad. Riivi porgandid jämeda riiviga või tõmba koorijaga õhukesed pikad ribad. Kuumuta sibulaid ja porgandiribasid paar minutit pannil kuumas õlis. Lisa tükeldatud tomatid ja hakitud petersell. Maitsesta soola ja pipraga.

Sega kokku kõik kastmeained. Pane kaussidesse kõigepealt pasta, lisa köögiviljasegu ja kõige peale lihaviilud.

Kogu toidu võib serveerida ka eraldi nõudest ja igaüks tõstab sealt omale kaussi.

Sarnased artiklid