Laisa perenaise karask

Kodutohter
05.06.2023
Shutterstock

Lihtne ja kiire karask.

3-6 dl kartuliputru/keedetud kartuleid/kaerahelbeputru/keedetud riisi

2-4 dl nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

2-3 dl piima

1 tl soola

2 sl õli või sulatatud võid tainasse

2 sl võid määrimiseks

 

Kasuta ära eelmise päeva keedetud kartulid, kartuli- või kaerahelbepuder või riis

Sega kõik ained kokku tainaks. Kasuta jahu just nii palju, et tainas oleks vedelavõitu.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, taina paksus plaadil võiks olla sentimeeter. Pane peale võitükikesed ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Lõika tükkideks ja paku soojalt koos või või toorjuustuga.

Kui teha paksem tainas, saab teha väiksemad ümmargused karaskid.

 

Leib ja sai on poes kallid, kui on eelmisest päevast järele jäänud putru, võib sellest õhtusöögiks teha karaskit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid