Maasikakook

Kodutohter
17.07.2021
Shutterstock

Kui maasikad on talveks sügavkülma pandud, võib viimastest maasikatest veel koogi teha.

8 tükki

 

Põhi

 

100 g võid või margariini

½ dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2½ dl nisujahu

½ dl nisukliisid

1 sl külma vett

Täidis

4 želatiinilehte

200 g maitsestamata toorjuustu

1 dl vahukoort

1 dl maitsestamata jogurtit

½ dl tuhksuhkrut

2 tl vanilliinsuhkrut

Katteks

1½ l maasikaid

2 dl õunasiidrit

1 dl tarretisesuhkrut

 

 

Selle koogi koos täidisega võid aegsasti valmis teha. Maasikad lao koogile vahetult enne serveerimist, siis ei jõua neist tilkuv mahl kooki ära värvida.

Sega kokku kõik taina ained, viimasena lisa vesi. Vormi tainas palliks, kata toidukilega ja pista tunnikeseks külmkappi.

Rulli tainas õhukeseks ja suru see võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud koogivormi (Ø 24 cm) põhjale ja äärtele. Aseta peale küpsetuspaberitükk ja selle peale kalla kuivad herned, riis või keraamilised küpsetuspallid.

Küpseta koogipõhja 225-kraadises ahjus 15 minutit. Tõsta küpsetuspaberi abil koogipõhjalt raskus ära ja küpseta veel 5 minutit.

Jahuta koogipõhi täiesti maha, võta ettevaatlikult vormist välja ja tõsta serveerimisvaagnale. Pane želatiinilehed 5 minutiks väiksesse kaussi külma vette paisuma. Vahusta 1 dl koort pehmeks vahuks. Tõsta teise kaussi toorjuust, lisa jogurt ja suhkur ning sega. Sega vahustatud koor juustusegu. Kalla täidis koogipõhjale ja pane paariks tunniks külmkappi.

Lao maasikad koogipõhjale. Kuumuta potis siider, sega hulka tarretisesuhkur. Lase segul keema tõusta ja võta pott tulelt. Jahuta segu paar minutit ja pintselda marjadele. Pane kook külmkappi veel vähemalt pooleks tunniks enne serveerimist.

Sellele koogipõhjale võib teha kogu suve jooksul erinevaid marjakooke.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid