Lühikest suve tuleb ära kasutada ja võimalikult palju õues viibida. Liha ja vorste grillitakse kogu aeg, kuid meeles peaks pidama, et grillida saab ka kala ja erinevaid aedvilju. Ja peab olema hoolas, et neid mitte kõrbema lasta, sest kõrbenud toit on kantserogeenne ehk sisaldab vähki tekitavaid ühendeid. Kui mõni äär läheb liiga pruuniks ja krõbedaks, tuleb see lihtsalt ära lõigata. Hea on ka see, et kui muidu ajab kala praadimine terve korteri kalalõhna täis, siis õues grillides toob see naabril vee suhu.
Grillida saab erinevad aedvilju. Grillides fooliumisse keeratult küpsevad maisitõlvikud 15-20 minutit. Terveid, küpsetatud ja võiga üle valatud maisitõlvikuid süüakse kätega. Peale võib raputada natuke soola.
Marineeritud seafilee
4–6 portsjonit
sea välisfileed (umbes 600 g)
Marinaad
2 sl rapsiõli
2 sl sidrunimahla
1 tl soola
¼ tl musta pipart
1 sl Dijoni sinepit
1 sl vedelat mett
2 sl hakitud peterselli
1 sl hakitud tüümiani
ürte
Lõika lihalt ära kelmed ja üleliigne rasv.
Sega kokku marinaadi ained. Pane filee koos marinaadiga kilekotti. Sule kott ja keera seda käes, et liha saaks igalt poolt marinaadiga kaetud. Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi.
Grilli kuumal grillil aeg-ajalt keerates 10 minutit. Jätka madalamal kuumusel kaane all veel 20 minutit. Lõika liha viiludeks ja lao viilud kõrvuti vaagnale.
Marinaad muudab liha maitsvaks ja muredaks.