Miks peab sööma küüslauku?

09.08.2020
Shutterstock

Küüslauk on meie looduslik antibiootikum, tõeline kasulike ainete varasalv.

Miks peab sööma küüslauku?

 

Küüslauk on meie looduslik antibiootikum, tõeline kasulike ainete varasalv. Rahvameditsiinis tuntakse küüslauku südame tugevdajana ning vererõhu ja seedimise korrastajana. Küüslaugus leiduvad mikroelemendid seleen ja germaanium suurendavad südamelihase jõudlust, allitsiin ja mikroelemendid stimuleerivad immuunsüsteemi tegevust. Küüslauk on hea ka gripiprofülaktikaks, kuid seda üksnes värskelt tarvitades, sest vajalikud fütontsiidid lagunevad kuumutamisel.

 

Küüslauk muutub küpsetades pehmeks ja mahedaks. Pehme sisu võib küüne seest pigistada otse röstleivale.

 

Küpsetatud küüslauk

Aseta iga küüslaugupea eraldi fooliumitükile, vala peale head toiduõli ja puista peale mõni tera soola. Keera iga küüslauk fooliumisse ning küpseta 150-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit.

Sarnased artiklid