Oapallid tahiini-jogurtikastmega

Kodutohter
03.06.2024
Shutterstock

Selline taimne näputoit sobib ka kooli lõpupeole.

4 portsjonit

2 purki à 380 g) punaseid ube

peotäis koriandrit

3 küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

2 sl kuivatatud sibulahelbeid

2 tl Ras el Hanout maitsesegu

1 tl soola

1 tl sidrunimahla

vajadusel 1-2 sl vett

Jogurtikaste

2 dl paksu maitsestamata jogurtit

1 küüslauguküüs

2 sl tahiinit

1-2 sl sidrunimahl

1 sl oliiviõli

0,5 dl hakitud peterselli või koriandrit

pisut soola

Loputa ja nõruta oad sõelal. Mõõda kõik ained köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks.

Kui segu on liiga paks, lisa pisut vett.

Veereta märgade kätega pallid ja aseta õliga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pallikesi õliga ja küpseta 225-kraadises ahjus 7 minutit. Keera pallid õmber ja küpseta veel 7 minutit.

Kastme jaoks riivi jogurti hulka küüslauguküüs, lisa kõik ülejäänud ained ja sega läbi.

Paku taimseid pallikesi koos salati ja jogurtikastmega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid