Õuna-juursellerisupp

Kodutohter
21.09.2022
Shutterstock

Õunast ja sellerist saab tõeliselt hõrgu supi.

4 portsjonit


 

1 keskmine (u 900 g) juurseller

7 õuna

1 sibul

3 küüslauguküünt

50 g võid

6 dl kanapuljongit

2 dl koort

¼ tl soola

2 tl sidrunimahla

 

Pese ja koori juurseller ning lõika kuubikuteks. Koori ja haki sibulad, küüslauguküüned ning viis õuna.

Kuumuta poti põhjas või ja kuumuta hakitud sibulaid, küüslauguküüsi ja selleritükke kuumas võis umbes 10 minutit. Lisa õunatükid ja kuumuta veel paar minutit. Lisa kuum kanapuljong, mida peaks olema nii palju, et katab vaevu köögiviljad. Hauta madalal kuumusel, kuni seller on pehme.

Lisa koor ja töötle saumikseriga püreeks, maitsesta soola ja sidrunimahlaga.

Lõika ülejäänud õunad väikesteks tükkideks, tilguta peale sidrunimahla ja tõsta lusikaga igale portsjonile.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid