Päeva retsept: argipäeva köögiviljavorm

Kodutohter
17.11.2020
Shutterstock

Sellist ahjuvormi võib teha erinevatest parajasti käepärast olevatest köögiviljadest. Sobib nii iseseisvaks toiduks kui ka lisandiks liha või kala kõrvale.

6 portsjonit

 

1 kg erivatest köögiviljadest lõigatud õhukesi viile või tükke (kartul, porgand, pastinaak, kaalikas vms)

1 sibul

2 küüslauguküünt

4 dl piima

100 g sulatatud juustu

soola, pipart

värskeid või kuivatatud ürte (tüümian, pune, rosmariin vms)

võid vormi määrimiseks

2 viilutatud tomatit

100 g riivjuustu

 

Kuna köögiviljade õhukeseks lõikamine võtab aega, võib neid ka jämeda riiviga riivida. Laota riivitud või lõigatud köögiviljad võiga määritud ahjuvormi. Raputa vahele, soola, ürte ja pipart.

Sulata sulajuust piima sisse ja vala köögiviljadele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 1-1½ tundi. Kui pealt läheb liiga pruuniks, kata fooliumiga. Umbes 15 minutit enne valmimist laota peale tomativiilud ja raputa peale riivjuust ning tõsta veel 15 minutiks ahju.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid