Päeva retsept: heeringas kastmes

Kodutohter
03.03.2021
Shutterstock

Purgitäis heeringat võiks alati külmkapis olla, juhuks kui soolaseisu peale tuleb.

200 g heeringat

1 sibul

1 küüslauguküüs


 

Kaste

0,5 dl neutraalse maitsega toiduõli (rapsiõli)

2 sl veini- või palsamiäädikat

0,5 tl suhkrut või mett

meelepäraseid ürte ja maitseaineid: roseepipart, tšillihelbeid, tüümiani, peterselli, tilli vms


 

Pane kõik kastmeained purki, keera kaas peale ja loksuta hoolega segi.

Lõika heeringad suupärasteks tükkideks, viiluta sibul ja küüslauk õhukesteks viiludeks.

Lao heeringatükid vaheldumisi sibula ja küüslauguviiludega purki. Vahele võib panna veel tšilliviile või ürte. Vala peale kaste ja pane külmkappi maitsestuma. Seisab külmkapis nädal aega ja siis võib teha uue laari hoopis teiste maitseainetega.

Sarnased artiklid